Zabava

23 nove skladbe

Počela prodaja ulaznica za Splitski festival 2024.

Počela prodaja ulaznica za Splitski festival 2024.

TBF-ovci pojačani Jazz orkestrom HRT-a će s gledateljima s Prokurativa brzo otplutati u srce New Yorka, brojni izvođači će pjevati uspješnice Tea Trumbića, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala uopće, dok će poseban naboj imati Završna večer s 23 nove skladbe…

Za tri večeri ovogodišnjeg 64. Splitskog festivala koji će se tradicionalno već održati na splitskim Prokurativama, ulaznice su u okviru sustava adriaticket (online i na svim fizičkim prodajnim mjestima) u pretprodaji do 31. svibnja, a od prvog dana lipnja, ako karata još bude, počinje i njihova redovna prodaja.

Splitski festival ove godine nudi za svakoga ponešto, a slobodni bismo mogli reći - i sve za svakoga. Od cjelovečernjeg gala koncertnog događaja, tradicionalno atraktivne retrospektivne večeri i proslave jubileja, do seta novih pjesama, kreacija i vrijednosti, odnosno novog natjecanja koje će se održati unutar Završne večeri. 

U četvrtak 4. srpnja pravi spektakl pripremaju TBF-ovci pojačani Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije. Pod ravnanjem Mirona Hausera dolaze nam ispričati sve one novovjeke splitske priče od “Nostalgične” i “Malo sam maka” pa do “Genija” i “Uvik kontra” i još puno, puno drugih u jednom atipičnom hip-hop i swing maniru. Ovaj cjelovečernji gala koncert i posebno aranžirani TBF-ovi hitovi prilagođeni jazz izričaju, omogućit će gledateljima da vrlo brzo s Prokurativa otplutaju u srce New Yorka i još dublje proživite stihove o Splitu i nama samima na prijelazu milenija.

Za subotu 6. srpnja priprema se vrlo zanimljiva retrospektivna večer. Teo Trumbić jedan je od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala uopće. Njegova uspješnica “Ča će mi Copacabana” s kojom je prije točno 50 godina prvu pobjedu na Prokurativama odnio Oliver Dragojević samo je jedna od brojnih trijumfalnih pjesama Tea Trumbića. Rijetko koji autor je toliko opjevao Dalmaciju, a njegove pjesme, pored Olivera, izvodili su Milo Hrnić i Libertas, Zlatko Pejaković, Mišo Kovač, Miki Jevremović, Đorđi Peruzović i mnogi drugi. U čast velikom Teu Trumbiću nastupit će Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić uz pratnju velikog festivalskog orkestra pod ravnanjem maestra Joška Banova.

Završna večer 64. Splitskog festivala uvijek ima poseban naboj jer je jedina natjecateljska večer i u njenom programu nastupaju 23 izvođača s novim autorskim pjesmama i velikom nadom kako će baš njegova pjesma osvojiti srca publike na Prokurativama ali i puno šire. A na legendarnoj pozornici i vrhunskoj produkciji gledatelje u nedjelju 7. srpnja očekuje veliki festivalski orkestar koji prati vrsne izvođače u njihovim interpretacijama sasvim novih rukopisa ponajboljih hrvatskih skladatelja, tekstopisaca i aranžera/producenata. I sve to uz prijenos uživo na programu Hrvatske radiotelevizije.

Ulaznice su u pretprodaji 25,00 eura, dok će im cijena u redovnoj prodaji (ako ih tada još bude) biti 35,00 eura.

 


Reci što misliš!