Sport

Košarka, NBA liga Play-off

Mavsi i Cavsi napravili breakove i izjednačili protiv Thundera i Celticsa

Mavsi i Cavsi napravili breakove i izjednačili protiv Thundera i Celticsa

Dallas Mavericks su izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede svladavši sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije domaće Oklahoma City Thunder, a izjednačili su na 1-1 i Cleveland Cavaliersi koji su, u drugoj utaimici polufinala Istočne konferencije bili bolji od Boston Celticsa.

Dallas je slavio sa 119-110, a do važne pobjede su ih predvodili Luka Dončić i P.J. Washington koji su zabili svaki po 29 koševa.Dončić je dodao 10 skokova i sedam asistencija, a Washington  11 skokova.

Mavericksi su postigli 18 trica, što je njihov najveći ukupni rezultat u postsezoni 2024.

Kod Oklahome najbolji je bio Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Jalen Williams ubacio je 20 koševa.

Treća i četvrta utakmica se igraju u Dallasu u subotu, odnosno u ponedjeljak.

Do izjednačenja u seriji su došli i Cleveland Cavaliers koji su sinoć u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije na gostovanju sa 118-94 svladali Boston Celticse.

Donovan Mitchell bio je najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 29 ubačaja, Evan Mobley je dodao 21 poen uz 10 skokova i pet asistencija. LeVert je također zabio 21 koš, Darius Garland 14, a Isaac Okoro i Max Strus po 12 svaki.

Boston je s 25 koševa predvodio Jayson Tatum koji je tome dodao i sedam skokova i šest asistencija. Jaylen Brown je postigao 19 pogodaka.

Serija će se prebaciti u Cleveland za treću utakmicu u subotu.

Centar Clevelanda Jarrett Allen propustio je svoju petu uzastopnu utakmicu zbog ozljede rebra. Celticsi su bili bez centra Kristapsa Porzingisa, koji je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede desnog lista.

NBA, doigravanje

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks  110-119
(Momčadi su izjednačene na 1-1 u seiji na četiri pobjede)

ISTOČNA KONFERENCIJA, polufinale:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers       94-118
(Momčadi su izjednačene na 1-1 u seriji na četiri pobjede)


Reci što misliš!