Sport

Košarka, A1 liga za prvaka

KK Zadar i Borik: "Prezadovoljni smo učinjenim do sada"

KK Zadar i Borik:

Tri kola regularnog djela natjecanja u A-1 ligi za prvaka preostala su do početka doigravanja za naslov državnog prvaka u košarci

Nakon 11 odigranih kola u vodstvu se nalazi Cedevita koja je u prošlom kolu neuspjehom na Gripama kod Splita upisala prvi poraz u ovom natjecanju. Zagreb je drugi dok odlično treće mjesto drže igrači Zadra. Njihov učinak je osam pobjeda i tri poraza, s njim je i više nego zadovoljan sportski direktor Branko Skroče.

"Mislim da je to iznad očekivanja, izuzev kiksa protiv Cibone sve druge susrete koje smo trebali dobiti i jesmo. Treći smo na tablici i zadovoljni smo s dosada napravljenim, vjerujem u naše još bolje igre u nastavku prvenstva".

Treće mjesto ne bi trebalo biti upitno, međutim, ukoliko Zadar u preostala tri kola ostvari isto toliko pobjeda uz sreću da mu se i neki drugi rezultati poklope mogao bi svoj plasman i još popraviti.

Odlično ovim natjecanjem brodi i drugi gradski predstavnik Borik Puntamika. Unatoč uvjerljivom porazu od 25 koševa razlike u zadnjem kolu od Zagreba Puntamičani su peti s 4 pobjede i 7 poraza. Na dosad učinjeno osvrnuo se njihov trener Neven Plantak.

"Fenomenalno, što drugo da kažem, mi idemo iz utakmice u utakmicu, ne zamaramo se nikakvim rezultatom. Ljudi koji prate košarku smatraju nas najugodnijim iznenađenjem prvenstva i ponosni smo na tu činjenicu".

Ono što jedne i druge očekuje je 12. kolo koje je na rasporedu u subotu. U dvorani u Jazinama od 20 sati na programu je upravo međusobni sraz dvaju gradskih rivala.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.