Sport

Taekwondo

Župan primio svjetske prvake u tradicionalnom taekwondou

Župan primio svjetske prvake u tradicionalnom taekwondou

U srijedu, 18. svibnja 2011. godine, župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić primili su seniore Franju Opačaka i Mateja Lebu, svjetske prvake u tradicionalnom taekwondou koji su na 1. Svjetskom prvenstvu u tradicionalnom taekwon-dou u Umagu osvojili zlatne medalje i titule svjetskih prvaka u disciplini sparinga i formi, te njihovog trenera Elvisa Nakića.

- Mladi Benkovčani članovi su Kickboxing kluba iz Benkovca, a ovim uspjehom doprinijeli su velikom poštivanju hrvatske reprezentacije u svjetskoj taekwon-do zajednici - kazao je danas trener Elvis Nakić.

Natjecanje na kojem je između 17 zemalja sa 4 kontinenta naša reprezentacija proglašena najboljom u ukupnom poretku je dodatni razlog da se ovi mladi sportaši potaknu na daljnje aktivno bavljenje sportom i promociji svoje zemlje i županije. Elvis Nakić naglasio je kako je uspjeh tim veći jer su se mladi Benkovčani natjecali sa najboljim taekwon-do borcima tradicionalnog stila i to sa nositeljima crnog pojasa.

Čestitajući mladim sportašima na uspjehu župan Stipe Zrilić je naglasio važnost bavljenja bilo kojom vrstom sporta u cilju prije svega očuvanja zdravlja i stvaranja dobrih životnih navika ali i  promocije Zadarske županije kroz natjecanja u drugim krajevima zemlje i svijeta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.