Događaji

24 projekta

Za programe i projekte udruga Općina Preko odobrila 61.700 eura

Za programe i projekte udruga Općina Preko odobrila 61.700 eura
Naši školji

Nakon provedenog natječaja Općine Preko za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga u području sporta, kulture i zdravstva i socijalne, raspisanog 27. veljače, općinski načelnik donio je odluku o dodjeli 61.700 eura.

Sufinancirat će se programi i projekti 23 udruge (24 projekta jer je jedna udruga prijavila dva projekta ), od toga u području kulture – 20.500 eura, sporta – 37.200 eura te zdravstva i socijalne skrbi – 4000 eura.

Ugovore o dodjeli financijskih sredstava općinski načelnik Jure Brižić potpisao je u ponedjeljak s predstavnicima udruga u općinskoj vijećnici uz napomenu da je ove godine dodijeljeno 13.400 eura više nego 2023.

- Lani smo za prijavljene programe i projekte 18 udruga potpisali ugovore vrijedne 48.300 eura. Ove godine prijavilo se više udruga, što nas veseli jer rad udruga oplemenjuje društveni život svakoga mjesta i općinska će uprava, unatoč protivljenju i prigovaranju mnogih, to uvijek podržati. Ne samo financijski, nego i organizacijski, istaknuo je načelnik Brižić.

Odluka o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija koje u 2024. godini provode udruge u području sporta, kulture i socijalne skrbi objavljena je i javno dostupna na mrežnoj stranici Općine Preko.


Reci što misliš!