Sport

Nogomet, Premiership

Lukaku: Drogba je moj idol, nekad sam spavao u njegovom dresu

Lukaku: Drogba je moj idol, nekad sam spavao u njegovom dresu

Novopečeni nogometaš Chelseaja Romelu Lukaku (18) ostvario je san dolaskom u klub sa Stamford Bridgea ovog ljeta budući će imati priliku igrati uz svojeg idola Didiera Drogbu.

Lukaku, koji je ranije ovog mjeseca stigao iz Anderlechta, priznao je za The Sun:

 

- Prije sam imao dva Drogbina dresa, jedan u kojem sam sam spavao i jedan u kojem sam hodao po gradskim ulicama s prijateljima. Navijam za Chelsea otkako sam vidio kako Jimmy Floyd Hasselbaink zabija za Manchester United prije deset godina. Ali moji junaci ovdje bili su uvijek Drogba i Nicolas Anelka.

- Imao sam Drogbin poster na stropu iznad svog kreveta i drugi poster Anelke odmah do njega. Isto tako sam nosio iste kopačke kao Didier i pretplatio sam se na Chelseajevu televiziju da bih mogao gledati momčad kako trenira. Kada je Chelsea u studenom 2009. pobijedio Arsenal s 3-0, vrištao sam od sreće po ulicama.

Nadalje, mladi talentirani napadač otkrio je kako ga njegov idol cijelo vrijeme savjetuje.

- Kada sam upoznao Didiera po prvi put, mislio sam si hoće li pričati sa mnom? Sjeo sam do njega u svlačionici i cijelo smo vrijeme razgovarali. Svaki trenutak koji provedem s njim daje mi savjete. Na treninzima mi govori da se više koncentriram i da otvorim oči.

Komentirao je mladi Belgijac i mogućnost Drogbinog odlaska sa Stamford Bridgea koja se ovih dana spominje po medijima.

- Govorim mu svaki dan: "Moraš ostati ovdje zbog mene", jer ako ću moći igrati s njim još dvije godine, može me zaista pripremiti za velike stvari. A rekao mi je da želi ostati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.