Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Prva pobjeda Petrićevog HSV-a u prvenstvu

Bundesliga: Prva pobjeda Petrićevog HSV-a u prvenstvu

Nogometaši HSV-a pobijedili su u gostima Stuttgart s 2-1 u prvoj utakmici 7. kola Bundeslige. Hamburškom klubu to je prva pobjeda ove sezone u prvenstvu.

Samo jedan bod osvojila je momčad HSV-a u prvih šest kola, te je držala posljednje mjesto na ljestvici uoči ove runde. Uprava kluba smijenila je trenera Michaela Oenninga u ponedjeljak, pa je vođenje momčadi privremeno preuzeo trener rezervne momčadi, 42-godišnji Argentinac Rodolfo Cardoso.

Loše je krenulo za njega i za njegovu momčadi u ovom dvoboju, jer je Stuttgart poveo u 18. minuti. Nakon udarca Kuzmanovića iz daljine, vratar HSV-a Drobny je odbio loptu, koju je Harnik iz blizine poslao u mrežu.

Gosti su u nastavku ipak uspjeli preokrenuti utakmicu. Oba gola postigli su nakon kornera s lijeve strane. Prvo je u 51. minuti Bruma izjednačio glavom, a onda je u 67. minuti Tesche odlično pogodio iz voleja.

Mladen Petrić igrao je za HSV do prve minute sudačke nadoknade, kada ga je zamijenio Jarolim. Ivo Iličević nije bio u konkurenciji za hamburški sastav.

Zanimljivo je još spomenuti da je ovo bila 16. uzastopna međusobna utakmica između Stuttgarta i HSV-a u Bundesligi u kojoj se nije dogodio remi. Posljednji puta su ova dva kluba bez pobjednika odigrali još u prosincu 2003. godine...

Bundesliga, 7. kolo:

Stuttgart - HSV 1-2 (Harnik 18 / Bruma 51, Tesche 67)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.