Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Petrić: Odlazim iz HSV-a čiste savjesti

Petrić: Odlazim iz HSV-a čiste savjesti

Hrvatski napadač Mladen Petrić (31) odigrao je prošlog vikenda protiv Mainza svoju posljednju utakmicu u Hamburgu u dresu HSV-a.

Završilo je 0-0 čime je HSV i teoretski osigurao opstanak u Bundesligi kolo prije kraja, a hrvatski se reprezentativac u suzama oprostio od navijača. Petrić je nakon posljednjeg sučevog zvižduka ponovo izašao pred publiku s kćerkom u naručju i natpisom na majici "Hvala za prekrasna vremena" oprostio se od navijača koji su ga iznimno poštovali.

Povodom Petrićevog oproštaja od HSV-a Bild je s njime napravio oproštajni mini-intervju.

Zabili ste 69 golova u 135 natjecateljskih utakmica za HSV. Za kojim nepostignutim golom posebno žalite što ga niste zabili?

- Za pobjedničkim golom u posljednjoj utakmici protiv Mainza. To bi onda bio još ljepši oproštaj.

Što ćete ponijeti sa sobom u svoju buduću momčad?

- Još nisam odlučio za koga ću potpisati. Ali sa svojom kćeri Melinom Charlize uvijek ću imati uz sebe jednu malu Hamburžanku. Ta povezanost s Hamburgom bit će uvijek prisutna.

Da li je dolazak u HSV 2008. godine za vas bio sretan?

- Da. Čak iako nismo osvojili trofej, bio je to sjajan period. Za mene je bila dobra odluka dolazak u Hamburg. A zato što smo izbjegli ispadanje je moja misija ispunjena. Odlazim čiste savjesti.

Četiri godine smo vas ocjenjivali nakon utakmica. Možete li na oproštaju vi sami sebi dati ocjene za svoje igre?

- Smatram da nije dobro da sam sebe ocjenjujem. To bi radije trebali drugi raditi. Ja mogu tek reći da sam uvijek davao sve od sebe.

Koji vaši kolege su vam u periodu u Hamburgu posebno prirasli srcu?

- Sa Collinom Benjaminom sam pola godine dijelio sobu na putovanjima. S vratarima Frankom Rostom i Jaroslavom Drobnyjem razumijem se super.

Koji je bio vaš najbolji trenutak u HSV-u?

- Kada sam u uzvratu Eurokupa protiv Rapid Beča nakon duge pauze ušao u igru i dobio ovacije publike. Bio je to dobar osjećaj koji nikad neću zaboraviti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.