Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Službeno: Thorsten Fink u ponedjeljak preuzima HSV

Službeno: Thorsten Fink u ponedjeljak preuzima HSV

Frank Arnesen će vrlo kratko paralelno obavljati dužnost sportskog direktora i trenera HSV-a. Od ponedjeljka će na klupu hamburškog kluba sjesti Thorsten Fink.

Potvrdio je to najprije za Sport1 sam Fink, a potom u četvrtak putem svoje web-stranice i njegov dosadašnji klub Basel. Nekadašnji veznjak Bayerna vodio je švicarski klub od 2009., a ugovor mu je vrijedio do ljeta 2013. godine. Upravo je ta činjenica bila prepreka da i ranije ne preuzme HSV.

Arnesen je stoga u ponedjeljak i preuzeo trenersku funkciju, očito misleći da će Finku trebati više vremena da se oslobodi ugovora s Baselom. No, 43-godišnji stručnjak je u srijedu nakon više sati pregovora dobio dozvolu za odlazak. Istina, HSV će morati platiti određenu odštetu, čija visina nije objavljena, a Fink će potpisati ugovor do 2014. godine.

Podsjetimo, klub naših Mladena Petrića i Ive Iličevića se nalazi u vrlo teškoj situaciji zbog koje je i smijenjen donedavni trener Michael Oenning. Nakon osam kola Bundeslige HSV je na posljednjem mjestu ljestvice sa samo četiri boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.