Sport

Nogomet, Bundesliga

Arnesen: Postoji realna opasnost da izgubimo Petrića

Arnesen: Postoji realna opasnost da izgubimo Petrića

Sportski direktor HSV-a Frank Arnesen u razgovoru za Sport Bild priznao je da strahuje od odlaska hrvatskog nogometaša Mladena Petrića na kraju sezone.

- Taj rizik postoji i mi smo ga svjesni. To je nogomet - rekao je sportski šef hamburškog Bundesligaša govoreći o 30-godišnjemu hrvatskom napadaču.

- Ljetos smo s Mladenom imali nekoliko kvalitetnih razgovora. Rekao nam je tada, a s time se složio i njegov savjetnik, da bi radije još malo pričekao s odlukom. Sada je situacija takva da i dalje moramo čekati, i to zato što smo se našli u borbi za opstanak. Veliki se ugovori s dobrim igračima u principu ne dogovaraju prije veljače. Rizik je prevelik - dodao je Danac.

Petrić je u HSV-u od ljeta 2008. godine. U dosadašnja je 82 bundesligaška nastupa zabio 35 golova i jedna je, piše Sport Bild, od duša momčadi. Ne produlji li ugovor do kraja sezone, na tržište će kao slobodan igrač, a ponude drugih klubova moći će primati već tijekom proljetnog dijela tekuće sezone.

Dodatan problem Petriću i Arnesenu predstavlja činjenica što je HSV trenutačno u fazi štednje, a time posredno i oslanjanja na mlađe i jeftinije snage.

- Moram ipak umiriti navijače. U budućnosti će HSV imati bolje financijske mogućnosti i nema nikakve dvojbe da ćemo biti u samom vrhu njemačkog nogometa. Može to biti za godinu, dvije ili tri, ali će se dogoditi.

- Također, HSV mora svake godine igrati na europskoj sceni. Makar jedna sezona bez eurokupova za HSV mora predstavljati neuspjeh - zaključio je Arnesen.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.