Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Katastrofalni Vukčević, Petrić i Iličević, dobri Mandžukić i Olić

Kicker: Katastrofalni Vukčević, Petrić i Iličević, dobri Mandžukić i Olić

U analizi pojedinačnih učinaka nogometaša u utakmicama 25. bundesligaškog kola od Hrvata su najbolje prošli reprezentativni napadači Mario Mandžukić i Ivica Olić.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg, te u domaćoj 3-2 pobjedi protiv Bayera sudjelovao u akcijama za dva pogotka. Priskrbilo mu je to trojku, ocjenu za nijansu iznad prosjeka.

Solidnom je trojkom također ocijenjen i Ivica Olić, čiji je Bayern na Allianz Areni deklasirao Hoffenheim 7-1. Ušao je u igru 32-godišnji ljevonogi napadač u 57. minuti utakmice umjesto trostrukog strijelca Gomeza.

U bavarskoj momčad savršene su jedinice zaradila sva trojica napadača: Gomez, Robben (dva pogotka) i Ribery (1).

U Hoffenheimovu sastavu Boris Vukčević, koji je igrao do 87. minute, prošao je s katastrofalnom šesticom.

Gotovo pa jednako lošom ocjenom prošli su reprezentativci iz HSV-a, Mladen Petrić i Ivo Iličević. Obojica su počeli utakmicu kod Schalkea u Gelsenkirchenu, Iličević je odigrao sat vremena, a Petrić cijelu utakmicu. U 3-1 porazu hamburškog sastava ocijenjeni su s 5.5.

Ivan Santini, Ivan Perišić i Mato Jajalo, koji su ušli u igru za svoje momčadi, nisu ocijenjeni.

Od bosansko-hercegovačkih reprezentativaca nastupili su Vedad Ibišević i Mensur Mujdža. Ibišević je pri 0-0 domaćem remiju protiv Kaiserslauterna ocijenjen četvorkom, dok je Mujdža na gostovanju njegova Freiburga kod Borussije u Mönchengladbachu (0-0) prošao s prosječnih 3.5.

Hrvatski strijelci u drugoligaškim vikend dvobojima, reprezentativac Gordon Schildenfeld (2.5) i Ivica Banović (3.5), nagrađeni su pozitivnim ocjenama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.