Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Mandžukić i Vukčević igrači utakmice

Kicker: Mandžukić i Vukčević igrači utakmice

Dvojica hrvatskih nogometaša ponijela su epitete najboljih igrača susreta u 27. kolu njemačkog prvenstva. To su Mario Mandžukić i Boris Vukčević.

Mandžukić je u petak predvodio svoj Wolfsburg do domaće 2-1 pobjede protiv HSV-a. Zabio je vodeći gol u 46. minuti, a izborio je i slobodni udarac iz kojeg je Schäfer u 75. minuti zabio za pobjedu.

Kvalitetna partija u svih 90 minuta donijela mu je najbolju ocjenu na susretu-dvojku. S druge strane, Mladen Petrić (90 minuta) i Ivo Iličević (80 minuta) su kod HSV-a ocijenjeni vrlo lošom peticom.

Boris Vukčević (90 minuta) donio je svom Hoffenheimu 2-1 gostujuću pobjedu kod Borussije Mönchengladbach golom u 79. minuti nakon asistencije BiH reprezentativca Sejada Salihovića za što je ocijenjen s 2.5.

Ivica Olić i Danijel Pranjić započeli su Bayernovu utakmicu protiv Hannovera (2-1), ali nisu dočekali i posljednji sučev zvižduk na travnjaku. Trener Bavaraca Jupp Heynckes prvog je s travnjaka povukao Pranjića u 57. minuti, koji je ocijenjen s četvorkom, a četiri minute kasnije i Olića. Brzonogi napadač iz Davora valoriziran je s 4.5.

Ivan Perišić zabio je posljednji gol u visokoj 6-1 gostujućoj pobjedi Borussije Dortmund nad Kölnom, ali njegova igra od 73. minute prošla je neocijenjena.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.