Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Mandžukić ponovno oduševio, Petrić razočarao izvjestitelje Kickera

Mandžukić ponovno oduševio, Petrić razočarao izvjestitelje Kickera

Mario Mandžukić treće je kolo zaredom najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš u Bundesligi. Za učinak od pogotka i asistencije pri subotnjem gostovanju kod Herthe u 4-1 Wolfsburgovoj pobjedi zaslužio je ponovno vrlo dobru dvojku.

Istom je ocjenom njegov učinak Kicker valorizirao u prošlom kolu, dok je u pretprošlom dobio 1.5 došavši drugi put ove sezone do zamalo savršene ocjene. U trima je posljednjim kolima zabio po jedan pogodak.

Trojica su Hrvata u 28. kolu prošla s ispodprosječnom četvorkom: Vukčević u Hoffenheimovu remiju sa Schalkeom, Iličević u gostujućoj pobjedi (1-0) HSV-a kod njegova bivšeg kluba Kaiserslauterna, te Danijel Pranjić, koji je odigrao prvih 57 minuta utakmice u 1-0 pobjedi kod Nürnberga u bavarskom derbiju.

Najlošije je, s peticom, prošao Mladen Petrić u HSV-ovu dresu kod Kaiserslauterna.

Hrvatski je napadač s prosječnom ocjenom 5.5 među najlošije ocijenjenim igračima Bundeslige u proteklih mjesec dana. Dva je puta ocjenjivan katastrofalnom šesticom, dvaput peticom, a jednom s 5.5.

Odlično su kolo odradili bosansko-hercegovački reprezentativci. Za deseti pogodak sezone i uopće pokazano u spektakularnom remiju (4-4) Stuttgarta i dortmundske Borussije u petak Vedad Ibišiveć je ocijenjen visokom dvojkom. Na isti način vrednovan je učinak Sejada Salihovića, igrača utakmice u nedjeljnom srazu Hoffenheima i Schalkea (1-1), dok je Mensur Mujdža prošao s 2.5 u velikoj pobjedi (2-0) njegova Freiburga na gostovanju kod Bayera.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.