Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Schalke uvjerljiv u Kaiserslauternu

Bundesliga: Schalke uvjerljiv u Kaiserslauternu

Bez većih su poteškoća nogometaši Schalkea slavili na gostovanju kod Kaiserslauterna (4-1) u 26. kolu njemačke Bundeslige.

Istina, domaći su poveli već u trećoj minuti pogotkom Brazilca Rodneija, ali već su do kraja poluvremena stvari sjele na svoje mjesto. Lewis Holtby je izjednačio u 39. minuti na dodavanje Klaas-Jana Huntelaara, a Nizozemac se u posljednjoj minuti prvog dijela i sam upisao među strijelce. Bio mu je to 38. pogodak za Schalke ove sezone u 38. službenoj utakmici, odnosno 20. gol u prvenstvu.

Svoj 12. gol u Bundesligi ove sezone u šestoj je minuti nastavka postigao Raul, a "točku na i" je stavio Jefferson Farfan u 81. minuti.

Schalke se ovom pobjedom vratio na bod zaostatka za trećeplasiranom Borussijom (M). Bayern mu bježi četiri boda, a vodeća Borussia (D) devet. Kaiserslautern, s druge strane, nakon uvodnih 26 kola i dalje ima samo tri pobjede. Nikad nijedna momčad s takvom statistikom nije izbjegla ispadanje iz Bundeslige. Mjesto koje donosi barem razigravanje za ostanak Kaiserslauternu je trenutno udaljeno pet bodova.

Bundesliga, 26. kolo:

Kaiserslautern - Schalke 1-4 (Rodnei 3 / Holtby 39, Huntelaar 45, Raul 51, Farfan 81)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.