Sport

Nogomet, Bundesliga

Raul i Huntelaar donijeli Schalkeu laku pobjedu

Raul i Huntelaar donijeli Schalkeu laku pobjedu

U tjednu u kojem su ispali u četvrtfinalu Europa lige od Athletic Bilbaa nogometaši Schalkea utješili su se lakom bundesligaškom pobjedom protiv Hannovera. U sklopu 29. kola bilo je 3-0 za sastav iz Gelsenkirchena.

Dva je gola u 18. ovosezonsku pobjedu "rudara" ugradio Raul, a jedan Klaas-Jan Huntelaar, dok je Peruanac Jefferson Farfan asistirao kod sva tri gola.

Na oduševljenje 61.673 gledatelja na Veltins Areni vodstvo domaćinu Raul je donio već u 6. minuti kada je pospremio loptu u mrežu glavom. Bio je to nekadašnjem kapetanu madridskog Reala 13. ovosezonski bundesligaški pogodak, a 14. je zabio u drugoj minuti drugog poluvremena, ovoga puta desnicom, nakon što je prethodno driblingom ljevicom poslao vratara Hannovera Ron-Roberta Zielera u prazno.

Točku na i na petu pobjedu Schalkea u posljednjih šest utakmica postavio je Nizozemac Huntelaar svojim 24. ovosezonskim prvenstvenim golom.

Huntelaar je potonjim golom postao najbolji nizozemski bundesligaški strijelac u jednoj sezoni. Prethodno je rekord držao Roy Makaay koji je 23 gola zabio u dresu Bayerna u sezoni 2003/04.

Bundesliga, 29. kolo:

Schalke - Hannover 3-0 (Raul 6, 47, Huntelaar 63)

Hamburg - Bayer Leverkusen (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.