Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Agent: U Petriću kuha i vrije

Agent: U Petriću kuha i vrije

Volker Struth, agent hrvatskog nogometaša Mladena Petrića (31), priznao je u intervjuu za Hamburger Morgenpost kako njegov klijent prolazi kroz teško razdoblje.

Iskusni napadač, koji na kraju sezone sigurno odlazi iz HSV-a, nije postigao pogodak već više od mjesec dana, a hamburški klub tone sve dublje. Trenutno je samo dva boda udaljen od zone ispadanja.

Jesu li žestoke kritike navijača i medija prema Petriću opravdane?

- Nisu. Ako se nečija igra ocjenjuje na ljestvici od 1 do 10, onda je Mladen tijekom prve tri sezone bio između 7 i 10. Sada igra otprilike za 5, ali to je još uvijek daleko od 1. S emotivnog gledišta mogu shvatiti navijače koji su ljuti jer dugo nije postigao pogodak. Ali, kad pogledam cjelokupne rasprave o Mladenovoj krizi, to jednostavno nije pošteno.

Kako se on nosi sa situacijom?

- Nije mu lako, nije zadovoljan i znam da negdje u njemu radi crv. Dugo sam telefonski razgovarao s njim i primijetio sam da u njemu kuha i vrije.

Kako vi objašnjavate njegove slabe igre?

- Jednostavno mu, za razliku od ranije, nedostaje moći.

Što mu može pomoći da izađe iz krize?

- Pogoci. Mora početi zabijati i obećavam da će se to dogoditi.

Petrića sve više optužuju da je sebičan.

- To je neprihvatljiva besmislica koju uopće ne razumijem. Njegovi će vam kolege reći da u svlačionici upravo Mladen često pokušava motivirati druge da zadrže pozitivan stav.

Je li mu ovo najteža situacija u karijeri?

- Otkad je moj klijent, od siječnja 2008., u svakom slučaju. Prošlih je godina HSV-u donosio izvrsnost i postizao važne golove. Sramota je da se to sada praktički zaboravilo.

Je li u strahu za svoju budućnost?

- Nije.

Ima li ponuda drugih klubova?

- Na to neću odgovoriti, ali vas uvjeravam da su mnogi klubovi svjesni njegovih kvaliteta i da znaju da je na tržištu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.