Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Petrić: Nije istina da ne dajem sve od sebe

Petrić: Nije istina da ne dajem sve od sebe

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić potvrdio je u razgovoru za internetsku stranicu HSV-a kako je usredotočen na zajednički cilj u završnici teške sezone.

To je opstanak u elitnom razredu njemačkog nogometa budući se HSV sedam kola prije kraja sezone nalazi u zoni ispadanja na 16. mjestu ljestvice s tek 27 osvojenih bodova.

Petriću su njemački mediji spočitavali da, otkako je HSV objavio da neće produljiti ugovor s njim na kraju sezone, ne igra na željenoj razini. I Petrić je vrlo samokritičan prema vlastitim izvedbama.

- Svjestan sam da trenutno nisam u najboljem nizu. Takvu fazu u Hamburgu imao sam i otprilike prije četiri godine. I sada je opet došla, na žalost u najnesretnijem i najvažnijem periodu za klub. Dat ću sve od sebe na terenu da pomognem momčadi - rekao je Petrić, strijelac šest bundesligaških golova u sezoni, za klupsku internetsku stranicu.

Iako se bliži rastanak s klubom čije boje brani od 2008. godine, hrvatski napadač ističe:

- Nije mi važno jer sam proveo sjajan period u Hamburgu i želim ga zaključiti s uspješnim svršetkom. Sada mi je važan samo HSV, ostalo me ne interesira. Kipi u meni kada čujem ili pročitam da zbog isteka ugovora ne dajem sve od sebe. To nije istina. Zajedno s dečkima dajem sve od sebe i nije me briga za mene samoga.

Potvrdio je to i trener Thorsten Fink:

- Mladen je bio i jest važan igrač HSV-a. Mladen bodri i tjera naprijed svoje suigrače i vrlo je važan dio momčadi.

Bez postignutog gola Petrić je od 22. kola igranog 18. veljače u kojem je HSV poražen kod kuće s 3-1 od Werdera. Sljedeće kolo u subotu HSV-u nosi gostujući ogled protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak, Kaiserslauterna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.