Sport

Nogomet

Francuski Liga kup: Marseillu treći naslov u nizu, Lovrenu crveni karton

Francuski Liga kup: Marseillu treći naslov u nizu, Lovrenu crveni karton

U finalu francuskog nogometnog Liga kupa Marseille je pogotkom Brandaa u 104. minuti nakon produžetaka pobijedio Lyon 1-0. Kod poraženih je u zadnjim trenucima isključenje zaradio Dejan Lovren.

Otkako se Liga kup 1994. godine počeo igrati u ovom formatu jedino je Marseille uspio obraniti naslov, štoviše, pobjedom nad Lyonom na Saint-Denisu uspjeli su ovaj trofej osvojiti treći puta zaredom. Na taj su način osigurali nastup u Europa ligi iduće sezone koji bi inače teško izborili kroz Le Championnat budući zauzimaju tek 10. mjesto s 10 bodova zaostatka za petoplasiranim Toulouseom.

U izjednačenoj utakmici Marseille je slavio pogotkom "jockera" s klupe trenera Didiera Deschampsa, brazilskog napadača Brandaa, koji je u 97. minuti ušao u igru, a sedam minuta kasnije iskoristio odlično proigravanje Cheyroua, okrenuo svog čuvara, te snažnim udarcem kroz noge matirao Llorisa. Bio je to sedmi pogodak Brandaa u osmom njegovu nastupu u Liga kupu za Marseille.

Marseille se s tri naslova izjednačio s PSG-om i Bordeauxom, dok je Lyon uz tri poraza u finalu jednom slavio u Liga kupu.

Dodajmo da je hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu za Lyon, no u završnoj je 120. minuti zaradio u kratkom roku dva žuta odnosno isključujući crveni karton.

Francuski Liga kup, finale:

Marseille - Lyon 1-0, nakon produžetaka (Brandao 104)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.