Sport

Nogomet, Le Championnat

Le Championnat: Marseille i Lyon bez golova, Bordeaux iznenadio PSG

Le Championnat: Marseille i Lyon bez golova, Bordeaux iznenadio PSG

U derbiju 29. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i Lyon su odigrali bez pogodaka, dok je Bordeaux pobijedio aktualnog prvaka PSG 3-2.

Utakmicu na stadionu Velodrome je obilježila sporna situacija iz 82. minute kada je, čini se Lucas Ocampos zabio regularan pogodak za Marseille, no sudac ga je poništio. Tri minute kasnije OM je ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog starta isključen Jeremy Morel. OM je bio blizu gola i u 70. minuti kada je Andre-Pierre Gignac uzdrmao vratnicu. Utakmica je igrana pred 64,000 gledatelja što je novi rekord Velodromea.

U ranije odigranom susretu aktualni prvak Paris St Germain je poražen na gostovanju kod Bordeauxa 2-3. Bordeaux je vodio 1-0 i 2-1, no Parižani su oba puta vratili. Ipak, domaćin je golom Diega Rolana u 88. minuti stigao do pobjede koja ga ostavlja u igri za plasman u Europsku ligu. Golove za Bordeaux zabili su Ludovic Sane (18), Wahbi Khazri (70) i Diego Rolan (88), dok je oba gola za PSG zabio Zlatan Ibrahimović (50, 85-11m).

Na ljestvici vodi Lyon sa 58 bodova, PSG je na drugom mjestu sa 56 bodova, dok je Marseille ostao treći sa 54 boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.