Sport

Nogomet, Primera

Primera: Važna pobjeda Valencije

Primera: Važna pobjeda Valencije

Nogometaši Valencije pobijedili su na Mestalli Betis s 4-0 u posljednjoj nedjeljnoj utakmici 35. kola španjolskog prvenstva.

Ova je pobjeda za Valenciju itekako važna iz dva razloga. Prvo, povećala je prednost pred četvrtoplasiranom Malagom na četiri boda, a treće mjesto je zadnje koje vodi izravno u Ligu prvaka iduće sezone.

Osim toga, uvjerljiva pobjeda je dodatni poticaj za nogometaše trenera Unaija Emeryja uoči uzvratne utakmice polufinala Europa lige protiv madridskog Atletica idućeg tjedna, u kojoj će ''šišmiši'' pokušati nadoknaditi zaostatak 4-2 iz prvog ogleda.

Spomenimo kako je ovo bila treća uzastopna utakmica na Mestali u svim natjecanjima u kojoj je Valencia zabila četiri gola. S istom kvotom pogodaka ispratila je AZ Alkmaar (4-0) u Europa ligi, odnosno Rayo Vallecano (4-1) u prvenstvu. I to je ohrabrujući podatak uoči Atletica.

Pogotke za domaći sastav postigli su Jonas u 7. minuti, Feghouli u 63., Soldado u 86. i Piatti u 88. minuti. Soldadu je to bio 17. prvenstveni pogodak ove sezone.

Gosti su od 58. minute igrali bez isključenog Dorada, a u 89. minuti ostali su s dvojicom igrača manje na travnjaku, jer je crveni karton dobio Molina.

Primera, 35. kolo:

Racing - Athletic Bilbao 0-1 (Toquero 12)

Atletico Madrid - Espanyol 3-1 (Godin 9, Turan 59, 61 / Vila 19)

Granada - Getafe 1-0 (Jara 18)

Real Sociedad - Villareal 1-1 (Vela 86 / Senna 42)

Valencia - Betis 4-0 (Jonas 7, Feghouli 63, Soldado 86, Piatti 88)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.