Sport

Nogomet, Primera

Primera: Realu samo bod protiv Valencije, Barcelona na minus 4

Primera: Realu samo bod protiv Valencije, Barcelona na minus 4

Nogometaši Real Madrida nastavili su sa prosipanjem bodova u španjolskom prvenstvu i u 32. kolu. Odigrao je "kraljevski klub" na Santiago Bernabeuu tek 0-0 protiv Valencije i tako omogućio Barceloni da se približi na samo četiri boda zaostatka.

Podsjećamo, uoči utakmice protiv Malage 18. ožujka imao je Real velikih deset bodova prednosti ispred aktualnog španjolskog i europskog prvaka, nakon čega su uslijedila tri remija u pet ligaških kola.

Pokazalo se opet da Real teško dobiva ako je na poluvremenu rezultat 0-0. Naime, prethodno večerašnjem ogledu slavili su samo jednom u sedam ligaških susreta u kojima se na poluvremenu mreže nisu tresle.

Valencia se nakon suverenog plasmana u polufinale Europa lige sredinom tjedna pokazala kao čvrst i nepokolebljiv suparnik, a imali su "šišmiši" i svoje sjajne šanse za gol. U 25. minuti je Ricardo Costa glavom uzdrmao lijevu vratnicu gola Ikera Casillasa, dok je u drugom dijelu, točnije u 55. minuti njegov prezimenjak Tino Costa topovskim dalekometnim udarcem pogodio gredu.

U obostrano otvorenoj utakmici Real je imao veći posjed lopte (60%) i veći broj udaraca prema golu (33-17), ali žalit će još dugo vremena za propuštenim prilikama, posebice onom Karima Benzeme iz 79. minute. Francuskog je napadača idealno s lijeve strane poslužio Cristiano Ronaldo, a ovaj je propustio matirati Valencijinog vratara iz dva pokušaja, prvo nogom pa glavom, u situaciji jedan na jedan.

Realu je ovo prvi ligaški dvoboj koji je odigrao bez golova nakon veljače 2007. godine i utakmice protiv Betisa.

U sljedećem kolu, koje se igra za samo tri dana, sastav Josea Mourinha ide na noge gradskom rivalu Atleticu, a prije derbija protiv Barcelone na Camp Nou (22. travnja) "kraljevski klub" još dočekuje Sporting Gijon.

Kažimo da je Sevilla Ivana Rakitića poražena na gostovanju kod Athletic Bilbaa na San Mamesu 1-0, a da je jedini gol zabio Fernando Llorente u 47. minuti. Bio mu je to 15. ovosezonski gol u utakmici u kojoj je hrvatski reprezentativac igrao do 74. minute, ali nije uspio spriječiti prvi poraz svoje momčadi nakon tri uzastopne ligaške pobjede.

Primera, 32. kolo:

Real Madrid - Valencia 0-0

Levante - Atletico Madrid 2-0 (Valdo 1, Kone 10)

Athletic Bilbao - Sevilla 1-0 (Llorente 47)

Mallorca - Granada 0-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.