Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Cilj je izgraditi momčad oko Jelavića

Moyes: Cilj je izgraditi momčad oko Jelavića

Menadžer Evertona David Moyes otkrio je plan za uspješnu novu sezonu "toffeesa" - izgraditi momčad oko Nikice Jelavića.

Škotski je stručnjak oduševljen igrama hrvatskog nogometaša koji je nakon dolaska iz Rangersa u siječnju zabio deset pogodaka, osam u Premiershipu i dva u FA Cupu.

Odlučan je stoga dovesti igrače koji bi se mogli dobro slagati s Jelavićem, a prioritet mu je vezati ugovorom Stevena Pienaara koji je, također u siječnju, došao na posudbu iz Tottenhama. Južnoafrikanac je ranije već igrao u Evertonu, a i u novom se mandatu sjajno snašao o čemu svjedoče tri gola i sedam asistencija u Premiershipu.

- Tražimo igrače koji idu uz Jelavića, koje bismo mogli spojiti s njim. U zadnje nam je vrijeme u našoj slagalici nedostajalo kreativnosti. Izgubili smo Pienaara, izgubili smo Mikela Artetu, a nismo imali ni napadača sposobnog zabiti puno golova. Odjednom smo dobili takvog napadača, ali nam još uvijek nedostaje malo kreativnosti. Pienaar nam je svojim povratkom donio nešto od toga i potpis ugovora s njim je nedvojbeno jedan od poslova koji moramo obaviti - prenosi Moyesove riječi Liverpool Echo.

Menadžer "toffeesa" priznao je da je još uvijek iznenađen što je za samo 5.5 milijuna funti uspio dobiti tako kvalitetnog napadača poput Jelavića.

- U normalnim okolnostima napadač koji može zabiti 20 golova po sezoni u Premierligi morate izdvojiti 15-20 milijuna funti - zaključio je Moyes.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.