Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Jelavić je premašio očekivanja, ali bit će još bolji

Moyes: Jelavić je premašio očekivanja, ali bit će još bolji

Izuzetno plodnome golgeterskom učinku Nikice Jelavića ne prestaje se diviti njegov trener, menadžer Evertonovih nogometaša David Moyes.

- U ovom je trenutku njegova forma izvrsna. Mogu komotno reći da je premašio sva očekivanja - rekao je Moyes novinarima uoči subotnje Evertoneve utakmice 36. premierligaškog kola protiv Fulhama na Goodison Parku.

- Jelavić je realizirao puno prilika koje smo stvorili i napokon nas učinio opasnima u 16-ercu. U mladom dijelu sezone izgledali smo prilično bezopasno: mogli smo zabiti samo slučajno.

- Sada kad smo s loptom u 16-ercu napokon se imamo čemu nadati, bilo da se radi o lopti nabačenoj na njegovu glavu ili njegovu udarcu nogom.

- Unatoč činjenici da je već eksplodirao, smatram da najbolje igre od njega tek moramo očekivati, i to stoga što tek moramo smisliti kako u punoj mjeri iskoristiti njegove kvalitete.

- Kad sam ga tek doveo, nisam mogao znati koliko će mu trebati da se uklopi. Mislio sam polako graditi igru oko njega. I dalje mislim da tek trebamo otkriti kakv bi mu tip igrača i u kojoj ulozi najviše odgovarao za suradnju, i kako bismo to što bolje eksploatirali u godinama koje su pred nama.

- No, odskočio je kada smo bili na najvišoj razini naše igre. Bili smo baš pobijedili Manchester City i svim je igračima strahovito poraslo samopouzdanje.

- Bilo je znakova da popravljamo igru i prije Jelavića, no njegovi su golovi dodali šlag na tortu. Sposoban je također pomoći nam u stvaranju igre, dobro čuva loptu i uklopio se uistinu jako brzo.

- Mislim također da su ga momci jako dobro prihvatili. To mu je puno pomoglo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.