Sport

Talijanska nogometna reprezentacija

Prandelli: Italija i ja idemo zajedno dalje, nema odustajanja

Prandelli: Italija i ja idemo zajedno dalje, nema odustajanja

Talijanski izbornik Cesare Prandelli vjerojatno je najzaslužniji što su "azzurri" tijekom Europskog prvenstva doživjeli preporod u odnosu na posljednji Euro i Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Premda su mnogi sumnjali u njih, Talijani su na Euru igrali finale u kojem, istina, nisu imali previše šansi protiv Španjolske.

Također, mnogo se tijekom Eura govorilo o mogućem odlasku Prandellija s izborničke pozicije na kraju Eura, makar su odgovorni ljudi tamošnjeg saveza izjavljivali da će učiniti sve kako bi Prandellija zadržali na ovoj poziciji. I sam Prandelli je nakon izgubljenog finala izjavio da ostaje i dalje na ovom poslu.

- Za mene talijanski nogometni projekt neće stati. Imamo novih ciljeva i nove strasti za borbu. Da, Italija i ja idemo dalje zajedno, u nove borbe. Nema odustajanja - poručio je trener koji je na izborničku poziciju došao nakon SP-a 2010. godine, iz Fiorentine.

- Nije moguće da u ovom trenutku napustim reprezentaciju. Uvijek sam imao dobar odnos s odgovornim ljudima za ovaj posao. Imamo ispred sebe zahtjevan plan, ali ostajemo tu da ga pokušamo ispuniti.

Nakratko se još jednom vratio na izgubljeni finale Eura od čak 4-0.

- Od prve minute se vidjelo da su Španjolci fizički moćniji. Trebalo nam je još vremena za oporavak, ali to uistinu nije nikakav alibi, već činjenica. Bili smo umorni, nesretni i zbog nekih situacija tijekom finala, pri čemu mislim na dvije ozljede igrača. No, moram priznati da moji igrači u prvih 45 minuta nisu napravili niti jednu taktičku pogrešku. U drugom dijelu, kada smo ostali s igračem manje, priča je došla kraju - zaključio je Prandelli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.