Sport

Nogomet, Euro 2012

Prandelli: Svi moraju s poštovanjem govoriti o Italiji

Prandelli: Svi moraju s poštovanjem govoriti o Italiji

U prvim izjavama nakon polufinalne pobjede nad Njemačkom izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli poručio je da njegova momčad zaslužuje svačiji respekt.

Pogocima Marija Balotelli Talijani su s 2-1 nadigrali Njemačku i izborili finale Europskog prvenstva, a izbornik Prandelli vrlo je zadovoljan zbog zalaganja cijele momčadi.

- Važno je da smo postavili primjer koliko držimo do dresa kojeg nosimo. Zato očekujem da svi govore s punim poštovanjem o Italiji - rekao je talijanski izbornik.

- U zadnjih 15 minuta propustili smo dvije prilike za 3-0, a neki su igrači bili potpuno iscrpljeni. Zato smo se do kraja uglavnom branili, no generalno sam prezadovoljan kako smo odigrali. Točno smo odradili kako smo se dogovorili igrom kroz sredinu preko Montoliva i otvaranjem situacija jedan na jedan za Cassana - ocijenio je Prandelli i samo kratko spomenuo dvostrukog strijelca.

- Što se tiče Balotellija njegova je karijera tek počela. Sada se okrećemo Španjolskoj koja je u finalu favorit zbog svog iskustva i konstantosti, no i mi smo tu - zaključuje strateg "azzurra".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.