Sport

Nogomet, Euro 2012

Prandelli: Zaslužili smo; Hodgson: Odlazimo uzdignute glave

Prandelli: Zaslužili smo; Hodgson: Odlazimo uzdignute glave

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli izjavio je nakon prolaska "azzurra" u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini da je njegova momčad zaslužila pobijediti Englesku.

Italija je dominirala gotovo cijeli susret protiv "gordi Albiona", ali nikako nije uspijevala slomiti Joea Harta na vratima. Dva puta joj se u tome ispriječila i vratnica, pa je polufinale i susret protiv Njemačke morala izboriti boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu i zaslužili smo pobijediti. Bili smo jako dobri protiv odlične momčadi kakva je Engleska, stvorili smo mnogo prilika za pogodak, ali pobijediti smo morali tek nakon penala - rekao je izbornik Italije za Rai Sport.

- Pokazali smo veliki natjecateljski duh s kojim smo uspjeli zaustaviti engleske kontranapade. Uživajmo jedan dan u ovom rezultatu, a onda ćemo se okrenuti polufinalu i Njemačkoj - zaključio je Prandelli.

S druge strane Roy Hodgson nije krio razočarenje, ali je istovremeno naglasio da svojim momcima nema što prigovoriti, jer su na travnjaku ostavili sve što su imali.

- Igrači su zaista dali sve od sebe. Posebno se želim zahvaliti našim navijačima koji su nas pratili na svakoj utakmici i bili su sjajni. Još nikada nisam doživio tako veliku podršku - rekao je izbornik "gordi Albiona", nakon čega se osvrnuo na lutriju jedanaesteraca.

- Mislio sam da je došao jedan turnir kada ćemo mi pobijediti u raspucavanju. Dodatno vježbanje penala ipak nije previše pomoglo. Naših pet izvođača bili su najbolji što imamo u ovome trenutku. I Young i Cole su na treningu zabijali pogotke bez problema. Međutim, tada nema umora u nogama, nema pritiska, nema nervoze... Talijani su u jedanaesterce ušli opuštenije što se moglo vidjeti po načinu na koji je Pirlo pucao ("Panenka") - izjavio je Hodgson za BBC te zaključio.

- Ovo natjecanje napuštamo s glavom visoko uzdignutom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.