Sport

Formula 1

Perez: Oduševljen sam i počašćen sam što dolazim u McLaren

Perez: Oduševljen sam i počašćen sam što dolazim u McLaren

- Oduševljen sam i uzbuđen što sam postao vozač McLarena - izjavio je Meksikanac Sergio Perez nakon što je objavljena vijest da će od iduće sezone biti za upravljačem britanske momčadi u Formuli 1.

McLaren je u petak potvrdio da će u sljedećoj sezoni njegov vozački dvojac činiti Jenson Button i Sergio Perez čime je postalo jasno da je Lewis Hamilton završio svoju avanturu u momčadi iz Wokinga. Sada je i službeno da će karijeru nastaviti u Mercedesu. Perez je, pak, potpisao višegodišnji ugovor, ali McLaren nije precizirao o koliko dugom razdoblju se radi.

- McLaren je jedno od najvećih imena u povijesti Formule 1. Više od 40 godina je to momčad za koju želi voziti praktički svaki vozač. Odrastao sam uz priče o uspjesima Ayrtona Senne u McLarenu i istinski sam počašćen što sam izabran da budem partner Jensonu Buttonu sljedeće sezone - istaknuo je 22-godišnjak koji će do kraja tekuće sezone voziti za Sauber.

Perezu je ovo druga sezona u Formuli 1, a svojim je nastupima impresionirao mnoge stručnjake. Ove je godine tri puta bio na pobjedničkom postolju, osvojivši dva druga i jedno treće mjesto. U ukupnom je poretku trenutno na devetom mjestu.

- Naporno sam radio kako bih demonstrirao svoj potencijal, ali ostao sam skroman i fokusiran. Uvijek ću biti iznimno zahvalan Peteru Sauberu i svima u sadašnjoj momčadi što su vjerovali u mene i pružili mi priliku u Formuli 1. Jednako sam zahvalan i Martinu Whitmarshi i McLarenu što su mi dali šansu za novi veliki korak u karijeri - dodao je Perez koji je, inače, prošao Ferrarijevu vozačku akademiju.

- Drago mi je što mogu izraziti dobrodošlicu Sergiju. Njegovi su nas nastupi ove godine uvjerili da se radi o iznimnom talentu. Sjajne vožnje, tri postolja i najbrži krug na Velikoj nagradi Monaka pokazali su nam da Sergiju ne nedostaje ni brzine ni predanosti. Cilj će nam biti dalje razvijati njegove vozačke sposobnosti u godinama koje dolaze - poručio je šef McLarena Martin Whitmarsh.

Zahvalio je na kraju i Lewisu Hamiltonu koji je od 2007. bio u momčadi, a 2008. je osvojio i naslov svjetskog prvaka.

- Lewis je ispisao ogromno poglavlje svoga života i karijere s nama i uvijek će ostati član našeg ekskluzivnog kluba: kluba McLarenovih svjetskih prvaka. Želimo mu sve najbolje, a nadamo se da će i Sergio uskoro postati član spomenutog kluba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.