Sport

Formula 1

Vettel: McLareni su nas dobro namučili

Vettel: McLareni su nas dobro namučili

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel teškom je mukom stigao do četvrte ovosezonske pobjede. Na Velikoj nagradi Španjolske na stazi u Barceloni slavio je s tek 630 tisućinki sekunde prednosti ispred McLarenovog pilota Lewisa Hamiltona.

- McLaren je bio vrlo jak, Lewis je bio posebno jak. Ostajali su na stazi malo dulje, imali su drugačije strategije što ih je dovelo odmah sekundu iz nas. Od tog trenutka nadalje znao sam da će se biti jako, jako gusto - rekao je Vettel, koji je posljednjih 15-ak krugova uspješno obranio svoju čelnu poziciju od napada Hamiltona.

- Posljednjih deset krugova osjećao sam se pomalo kao u Kini kada su me gume izdale. Ovdje sam se samo molio da se isto ne dogodi jer me Lewis sustizao. Posebice su bili brži u zadnjem sektoru. Mi smo u nekim trenucima imali KERS, u nekima ne. U svakom slučaju, utrka nije bila lagana i McLareni, posebice Lewis, su nas jako, jako namučili. Puno ljudi govorilo je da danas zapravo neće biti utrke i zato sam još sretniji što smo uspjeli - zaključio je Vettel koji sada u ukupnom poretku ima 41 bod prednosti ispred drugoplasiranog Hamiltona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.