Sport

Nogomet, Premiership

Mata: United bi mogao imati koristi od izbivanja iz Europe

Mata: United bi mogao imati koristi od izbivanja iz Europe

Španjolski ofenzivni nogometaš Manchester Uniteda Juan Mata izrazio je uvjerenje da je pad samopouzdanja glavni razlog loših rezultata ''crvenih vragova'' ove sezone.

United je kolo prije kraja Premierlige tek na sedmom mjestu i sljedeće ga sezone neće biti u Ligi prvaka, a vjerojatno ni u Europa ligi. Mata je u siječnju doveden iz Chelseaja kako bi pokušao pokrenuti momčad, ali nije mu to uspjelo iako mu je forma bila sve bolja kako se sezona bližila kraju.

U intervjuu za Guardian 26-godišnji je Španjolac kao glavni problem istaknuo odlazak legendarnog menadžera Alexa Fergusona na kraju prošle sezone.

- Komplicirano je kad ode netko tko je bio u klubu skoro 30 godina, to je dramatična promjena. Sjećam se kad sam bio u Chelseaju da je bilo gotovo nemoguće pobijediti na Old Traffordu. Prije 13 mjeseci United bi zaostatak 0-3 pretvorio u pobjedu 4-3. Danas gubimo s 3-0, a povratak se čini nemogućim. Svi smo odgovorni, ne samo smijenjeni trener David Moyes. Sljedeće sezone ćemo morati pokazati da klub nije izgubio svoju suštinu, mentalitet i konkurentnost, svoj identitet - naglasio je Mata.

Španjolac je zaključio da bi izostanak iz Europe iduće sezone mogao koristiti Unitedu.

- Naravno da bih radije igrao u Ligi prvaka, ali pogledajte Liverpool ove sezone. Do samog kraja se borio za naslov u Premierligi, a činjenica da nije igrao u Ligi prvaka mu je vjerojatno pomogla. To bi moglo biti dobro i za nas sljedeće sezone.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.