Sport

Nogomet, SP 2014

Asanović: Favoriti su mi Brazil i Argentina

Asanović: Favoriti su mi Brazil i Argentina

Gotov je odmor od nogometa. Pred nama su četiri utakmice, dva polufinala, susret za treće mjesto, a šlag na kraju je nedjelju kad ćemo saznati tko će na Maracani u Riu kao dvadeseti svjetski prvak podignuti pehar od čistog zlata, težak više od 6 kilograma.

Večeras od 22 sata na Estadio Mineirao u Belo Horizonteu sastaju se u prvom polufinalu peterostruki i trostruki svjetski prvak, Brazil i Njemačka. Domaći je lišen pomoći požutjelog kapetana Thiaga Silve i ozlijeđenog Neymara, dok kod Elfa nema takvih problema. Bez obzira na tu početnu prednost, bivši veznjak Vatrenih, Aljoša Asanović daje prednost Seleçau.

Pred njima je najteži ispit do sad. S druge strane je Njemačka koja je turnirska momčad i znaju kako doći polufinala i finala ali nekako malu prednost dajem Brazilu", rekao je Asanović. Sutra u isto vrijeme na Areni de Sao Paulo igraju dvostruki prvak i trostruki finalist, Argentina i Nizozemska. Robben, van Persie i Snieder su vrhunski igrači Oranja - ali Asanović je stao na stranu Gauchosa jer imaju Messija koji je posebna kategorija nogometaša.

Kad imate takvog frajera u ekipi koji ponekad kaže: Dobro ako ja neću moći onda će ovi umjesto mene nešto napraviti. Do sad je tako bilo", kaže Asanović.Brazil i Njemačka igraju od 22 sata, dok će sutra u isto vrijeme početi utakmica između Argentine i Nizozemske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.