Sport

Nogomet, SP 2014

Asanović brani Kovača: Slušam predavanja kao da su svi bili svjetski prvaci

Asanović brani Kovača: Slušam predavanja kao da su svi bili svjetski prvaci

Nakon dva tjedna šutnje oglasio se izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije. "Pogriješio sam protiv Meksika, ali nisam zaslužio ovakvo pljuvanje", rekao je Niko Kovač za Sportske novosti. "Sve što sam radio bilo je u dobroj vjeri i nadi da će to na terenu izgledati dobro."

U obranu sadašnjeg izbornika stao je 'vatreni lakat', Aljoša Asanović koji je za Media servis rekao:

"Frajer je unutra 24 sata. Danas je priznao svoje pogreške i svaka mu čast - i život ide dalje. Može li se sačekati, pa Kovač je pet utakmica na klupi naše reprezentacije koja radi čuda, ide na velika natjecanja, dolaze tamo. Pa čekajmo ljudi, nakon pet utakmica napraviti masakr nad momkom, nad čovjekom. Ne govorim zato što je on bio moj igrač i zato što smo igrali zajedno. Da dođe bilo tko, nitko nama ne valja. Je l' misliš da je on to htio napraviti krivo", ljut je bio Asanović. Da podsjetimo: Niko Kovač je od njemački dobro uvježbanog vojnika postao 'dobrovoljac' i na njega je ispaljeno sve što se imalo, pogotovo od starijih mu kolega. Poslovično miran i gotovo uvijek suzdržan, te redovito bez velikih riječi, Aljoša Asanović je doslovno eksplodirao kad se prisjetio kako su Kovača podržavali prije SP, a kako su ga napali nakon utakmice s Meksikom.

"Umjesto da guraju te momke, da ih hvale vani, ja stalno slušam predavanja, stalno treba ovo ili ono. Kao da smo bili svjetski prvaci šest puta sa svakim trenerom. Razumiješ, kao da smo svi mi bili svjetski prvaci s jednim, drugim, trećim i četvrtim trenerom", poručio je starijim kolegama Asanović.

"Ovo je prevršilo svaku mjeru, to je jako ružno i teško se nosim s tim", završio je Aljoša Asanović...

"Umoran sam od ovih demagogija u Hrvatskoj, umoran sam licemjerja. Pa tko to nama valja", pitao se na kraju Asanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.