Sport

Nogomet, SP 2014

Barton: Kovač je ukrao utakmicu Brazilu

Barton: Kovač je ukrao utakmicu Brazilu

Zločesti dečko engleskog nogometa Joey Barton radi ovih dana kao stručni komentator Eurosporta sa Svjetskog prvenstva u Brazilu. Zanimljivo je bilo njegovo razmišljanje o dvoboju kojim je otvoren Mundijal.

Domaćin Brazil je, podsjetimo, na Areni Corinthians u Sao Paulu pobijedio Hrvatsku s 3-1, a presudnim se pokazao pogodak Neymara s bijele točke za 2-1. Sudac Yuichi Nishimura je dosudio kazneni udarac nakon što je Dejan Lovren lagano dodirnuo Freda, pri čemu ga nije ni povukao ni gurnuo. Nije to propustio primijetiti ni Barton.

- Brazil je došao do pobjede na pomalo kontroverzan način. Hrvatski izbornik Niko Kovač je krenuo riskantno, s Ivanom Rakitićem, Mateom Kovačićem i Lukom Modrićem koji su svi playmakeri. Time je ukrao utakmicu Brazilu. Mislim da je Hrvatska bila bolja momčad u prvom poluvremenu. Nesretno je primila gol za izjednačenje. U drugom je poluvremenu utakmica bila prilično izjednačena sve dok Fred nije izvukao najbolje iz laganog dodira, a sudac je na brzinu dosudio jedanaesterac. Poslije toga očito više nije bilo povratka za Hrvate - prokomentirao je nogometaš QPR-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.