Sport

Nogomet

Italija nakon Hrvatske protiv Albanije

Italija nakon Hrvatske protiv Albanije

Nogometna reprezentacija Italije odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Albanije 18. studenog u Genoi, a prihod s utakmice namjenjen je stradalima u poplavi koja je zadesila taj grad prošlog vikenda.

Utakmica će se igrati na stadionu Luigi Ferraris, domu talijanskih prvoligaša Genoe i Sampdorije, a održat će se dva dana nakon milanskog ogleda 'Azzurra' i Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2016. godine.

"Svjesni smo obveza koje imamo kao društveno odgovorni građani," poručio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Carlo Tavecchio. Utakmica se prvotno trebala igrati u Parmi, no vodstvo FIGC-a je promijenilo odluku.

Najmanje jedna osoba je poginula u poplavama koje su koncem prošlog tjedna pogodile Genovu. Voda je prodrla u grad tijekom noći, porazbijala izloge i raznosila automobile. Bisango, jedna od najvećih rijeka u Genovi, razlila se iz svog korita oko ponoći nakon nekoliko dana obilne kiše i tri godine nakon velike poplave u kojoj je život izgubilo sedam osoba. Prema prvim procjenama šteta je veća od 300 milijuna eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.