Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Albanski navijači tri puta prekidali utakmicu s Italijom

Albanski navijači tri puta prekidali utakmicu s Italijom

Nakon hrvatskih navijača, 'show' na utakmici s nogometnom reprezentacijom Italije imali su i albanski navijači.

Italija je u prijateljskom ogledu u Genoi pobijedila Albaniju 1-0, a albanski navijači u tri navrata su prekidali susret. Srećom, radilo se o prijateljskoj utakmici pa je austrijski sudac Alexander Harkam mirno priveo dvoboj kraju.

Na stadionu Luigi Ferraris bilo je 24.000 gledatelja, pri čemu više od 15.000 albanskih navijača. Prvi put utakmica je prekinuta u 70. minuti kada je jedan navijač utrčao na travnjak s albanskom zastavom zatraživši kapetana Lorika Canu autogram. Kada mu se Cana potpisao na zastavu navijač je mirno i bez reakcije zaštitara napustio teren. Drugi prekid se dogodio u 75. minuti kada je jedan navijač utrčao na travnjak kako bi poljubio Ermira Lenjanija, a nekoliko minuta kasnije pojavio se i treći navijač koji je želio pozdraviti Canu kojeg Albanci smatraju junakom prekinute utakmice sa Srbijom u Beogradu.

Italija je na koncu pobijedila autogolom Hamdija Salihija u 82. minuti utakmice. "Azzurri" su tako u razmaku od tri dana odigrali dvije utakmice koje su prekidane zbog suparničkih navijača. U nedjelju su hrvatski navijači velikom bakljadom na San Siru na deset minuta prekinuli dvoboj u kvalifikacijama za EP 2016. godine, a potom su u Genoi i albanski navijači priredili velike probleme talijanskim organizatorima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.