Sport

Judo, JK Zadar

3 zlata, 8 srebra i 9 bronci judaša Zadra na Memorijalu Mario Zebić u Kaštelima

3 zlata, 8 srebra i 9 bronci judaša Zadra na Memorijalu Mario Zebić u Kaštelima

U subotu, 4. svibnja 2024 u Kaštelima je održan međunarodni memorijalni judo turnir „Mario Zebić" na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore.

Natjecalo se u uzrastima mlađih dječaka i djevojčica, dječaka i djevojčica u uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja te u uzrastu kadeta i kadetkinja.

Judo klub Zadar je na ovom natjecanju nastupio sa 33 natjecatelja predvođenih trenerima Antom Zankijem, Stipom Grgasom, Draganom Kneževićem i Josipom Kneževićem Mladi Zadarski judaši i judašice su ukupno osvojili tri zlatne, osam srebrnih i devet brončanih medalja te zauzeli 4 mjesto u ukupnom poretku klubova.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 10 godina Ivan Dominik Šarić je osvojio srebreno odličje, dok su Petar Krešimir Marnika i Donat Prenaj zauzeli peta mjesta.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 12 godina Rita Kurtin, Antonio Kardum, Tomislav Paleka i Adrijan Burmeta su osvojili srebrena a Greta Klarin, Roko Zidar Basioli, Ivan Zanki i Mislav Stručić brončana odličja. Juraj Pavlović i Maša Grgas su zauzeli peta mjesta.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 14 godina Tino Hromin, Mario Mrkić i Emanuel Šapina su osvojili zlatna odličja. Armin Bračković je osvojio srebreno odličje dok su Eva Grčić i Patrik Parić osvojili brončana odličja. Onea Jergan i Tia Perinčić su zauzele peta mjesta.

U uzrastu mlađih kaeta i mlađih kadetkinja do 16 godina Luce Rumora je osvojila srebreno odličje dok su Mia Katušić i Duje Tudorović osvojili brončana odličja.

U uzrastu kadeta i kadetkinja do 18 godina Kimi Matulović je osvojio srebreno a Ivan Vrkić brončano odličje dok Roko Marin je zauzeo peto mjesto.

Za judo klub Zadar još su nastupili: Matej Vučić, Marko Škifić, Bartol Maračić, Ivan Miljanić, Niko Bujić, Lucija Dragičević


Reci što misliš!