Sport

Jedrenje

Jedrenje: Kljaković Gašpić na drugom mjestu, Fantela i Marenić, te Stipanović treći

Jedrenje: Kljaković Gašpić na drugom mjestu, Fantela i Marenić, te Stipanović treći

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić napredovao je na drugo mjesto klase Finn na finalu Svjetskog kupa u Abu Dhabiju, dok su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, te Tonči Stipanović u Laseru na trećem mjestu.

Kljaković Gašpić je pobijedio u prvom plovu dana, a u drugom je bio četvrti, te se u ukupnom poretku probio na drugu poziciju.

"Mirno sam jedrio i koristio prilike koje su mi se otvarale. U drugom plovu smo imali društvo, vojni mlažnjaci koji su prelijetali u niskom letu i stvarali priličnu buku, to nas je malo ometalo, to je definitivno jedno novo iskustvo u jedrenju. Čekaju nas još dva zanimljiva dana," kazao je Klaković Gašpić. U vodstvu je i dalje Slovenac Vasilij Žbogar.

Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su stigli do trećeg mjesta, nakon što su odbacili jedan jučerašnji lošiji ulaz.

"Danas je bilo odlično. Nismo imali problema s brodom kao jučer pa smo mogli jedriti normalno. Brzina je bila dobra, tako da je i taktički bilo jednostavnije. Bili smo prvi i drugi, imali smo najbolji dan u floti i zadovoljni smo. Ukupno smo treći," prenio nam je Igor Marenić. Vode Australci Belcher i Ryan.

U Laseru Tonči Stipanović i dalje standardno dobar, treći nakon četiri plova, no smatra da može bolje.

"Bilo je dosta teže jedriti nego jučer, ostao je veliki val, a vjetra je bilo manje, tako da je nestala brzina niz vjetar koju sam imao jučer. Nisam zadovoljan jedrenjem danas, ali još je sve blizu," rekao je Tonči. I u ovoj disciplini nema promjena na samom vrhu, na prvom mjestu je Australac Tom Burton. Filip Jurišić je 14.

Tina Mihelić u Laser Radialu nalazi se na osmom mjestu, vodi i dalje Finkinja Tuula Tenkanen. U 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać su 14.

Izvrsno je jedrio drugog dana u pozivnoj disciplini na dasci sa zmajem Martin Dolenc. Kiteri jedre u skupinama po pet, u tri plova Martin je dva puta bio prvi, jednom treći, zasad još nema ukupnih rezultata za ovu discplinu, no Martin bi trebao biti plasiran među najboljih deset.

Sutra je dan odluke o prvih deset u svakoj disciplini koji će se plasirati u nedjeljni plov za odličja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.