Sport

Jedrenje

Jedrenje: Hrvatski predstavnici izgubili pozicije

Jedrenje: Hrvatski predstavnici izgubili pozicije

Hrvatski jedriličari su lošim rezultatima drugoga dana regate Svjetskog kupa u Miamiju mahom izgubili pozicije, pa je tako Ivan Kljaković Gašpić pao na deseto mjesto u Finnu.

Nakon solidnog 15. ulaza u prvom plovu dana, Kljaković Gašpić se morao povući iz drugog plova, tako da je u ukupnom poretku 10.

"Jedna pomalo bizarna situacija danas na moru. Imali smo dozvolu za slobodno pumpanje i dobio sam unatoč tome penal, i to ne samo ja nego i Britanac Edward Wright. Obojica smo bili maksimalno iznenađeni, tražili smo obrazloženje od sudaca, ali tu nema borbe, morao sam se povući. A vjetar je bio pravi kaos, rijetko se doživi da se zaista ništa ne može predvidjeti", komentirao je Kljaković Gašpić.

Britanac Giles Scott i dalje vodi, svjetski prvak apsolutno na razini zadatka.

Tonči Stipanović ima i dalje dosta poteškoća s unajmljenom opremom.

"Odlučili smo se na najam, i lani smo tako i sve je bilo u redu, unajmljena oprema je bila odlična, međutim ove godine zaista loše. Jučer sam skoro ostao bez kormila, danas smo ga zamijenili, no problem se pokazao i s jarbolom, premekan je bio za ovaj vjetar i kratki val danas, tako da nisam imao pravu brzinu ni visinu. Tri plova smo odradili i dosta me sve to skupa koštalo. No, naravno, borit ću se do kraja", kazao je Stipanović koji je zabilježio 18., 16. i 6. mjesto, a kako se rezultati klase Laser još obrađuju nije poznat njegova točna pozicija u ukupnom poretku u kojem bi trebao biti plasiran oko 20. mjesta.

Na prvom mjestu je Brazilac Robert Scheidt.

U konkurenciji daskaša na 40. mjestu je Luka Mratović. Francuz Giard Loius je zadržao broj jedan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.