Sport

Jedrenje

Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić i Martin Dolenc na finalu Svjetskog kupa

Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić i Martin Dolenc na finalu Svjetskog kupa

Kao i prošle godine Svjetski kup ponovno će završiti finalom u Abu Dhabiu. Finale je ove godine malo u sjeni olimpijske kampanje i brojnih svjetskih prvenstava u kasnom terminu, tako da je odaziv flote nešto slabiji. CRO boje brane Tonči Stipanović, Ivan Kljaković Gašpić i Martin Dolenc.

Veliko finale Svjetskog kupa lani je bilo više nego uspješno za hrvatske jedriličare. Srebrne medalje osvojili su Ivan Kljaković Gašpić i Tonči Stipanović, naši aduti i ove godine, s ciljem da ponovno stoje na postolju.

Finale je malo osjetilo težinu ovogodišnjeg kalendara, i organizacijski i financijski. Lokacije i datumi svjetskih prvenstava toliko su razvukli svjetsku flotu po kontinentima, toliko je godina financijski zahtijevna, da ne čudi da će u Abu Dhabiu biti nešto manja konkurencija.

Naravno, finale je i dalje finale, i velika čast i izazov je stajati na postolju na kraju sezone, odnosno kraju barem što se Svjetskog kupa tiče, s obzirom da nas čekaju još brojna svjetska prvenstva u studenom.

Ivan Kljaković Gašpić u Abu Dhabi je stigao nakon manje stanke zbog viroze, zbog čega je dijelom i preskočio Prvenstvo Hrvatske, a dio razloga zašto nije jedrio prošloga tjedna u Primoštenu je i zato što mu je oprema za natjecanje razasuta diljem svijeta.

- Najbolje što imam sam poslao na Novi Zeland, u Takapunu, gdje krajem studenog jedrimo Svjetsko prvenstvo, dio opreme mi je ovdje u Abu Dhabiu, a dio u trening bazi na Gardi, tako se poklopilo. Kalendar je ove godine stvarno zahtijevan. Odmah nakon Abu Dhabia idem za Bermuda na Star Sailors League, te potom na Novi Zeland. Puno kilometara, ali navikao sam naravno - kazao je Ivan.

Tonči Stipanović, ponovno kao državni prvak, dolazi u Abu Dhabi.

- Primošten je završio u nedjelju, u ponedjeljak sam bio u avionu za Abu Dhabi. Malo tijesno, ali drugačije nije išlo, takvi su datumi. Lani je bilo srebro, nadam se ponovno naravno postolju, da sezonu završim kako priliči. Konkurencija je dobra kao i obično, mi laseraši smo odradili već svjetsko i europsko, nije nam komplicirano kao ostalima, tako da očekujem vrlo zanimljivo natjecanje, pravi zaključak sezone - najavio je Tonči.

Hrvatski trojac u Abu Dhabiu ovoga tjedna zaokružuje mladi Martin Dolenc na neolimpijskoj dasci sa zmajem, odnosno preciznije rečeno neolimpijskoj za seniore, ova disciplina ušla je u program slijedećih Olimpijskih igara mladih.

Prvi dan jedrenja u Abu Dhabiu je četvrtak 29. listopada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.