Sport

Košarka

Marko Popović: Zadar je uvijek otvorena priča

Marko Popović: Zadar je uvijek otvorena priča

Na odmoru u Zadru nalazi se i dojučerašnji košarkaš ruskog Himkija, Marko Popović.

Ugovor s osvajačem ovogodišnjeg izdanja Eurokupa je istekao i neće biti produžen. Unatoč tome, Marko je i više nego zadovoljan ostvarenim u tom klubu u protekle dvije godine koliko je tamo bio.

"Ma i više nego sam zadovoljan, ta epizoda je iza mene, mislim čak i s Rusijom. Pet godina sam bio u Rusiji, četiri u Litvi, vjerujem da je došlo vrijeme za neke toplije krajeve. To su neke moje privatne želje tako da ću se najprije dobro odmoriti a onda vidjeti u kojoj zemlji ću nastaviti karijeru."

Oproštaj od Himkija nije mogao biti bolji, osvojen je Eurokup, u finalu VTB lige izgubili su od CSKA. Žal ostaje za tim što radi problema s ozljedom je njegova minutaža bila reducirana.

"Sezona kao sezona što se tiče kluba je bila vrhunska. Stvarno smo ju odradili odlično. Jest, mene je ta ozljeda skočnog zgloba dosta izbacila iz takta. Tu su se nadovezali i problemi s kvadricepsom i praktički sam igrao sve utakmice bez treninga. Pomogao sam koliko sam mogao i stvarno čistog obraza sam otišao iz Himkija."

Je li ozljeda konačno sanirana?

"Nije, ali bit će, ne sumnjam u to. Nije ništa strašno, to je sve plod mog prebrzog povratka na parket. Sada sigurno neću žuriti s povratkom, imam vremena za dobro zaliječiti tu ozljedu i krenuti čvrsto dalje."

More, sunce, Zadar, to liječi sve rane.

"Ha, ha, sigurno, najvažnije se prvo dobro psihički odmoriti a Zadar je za to definitivno najbolje mjesto."

Reprezentacija, gotova priča ili ipak ne.

"Nažalost da, zvao me Perasović kad je preuzeo dužnost. Bio je dogovor da idem, međutim, mjesec dana je malo vremena da ja saniram ozljedu a tamo ne želim nikoga zavaravati, pa ni sebe. Ukoliko ne mogu dati sto posto od sebe a ne mogu, onda nema smisla. Šteta, stvarno mi je krivo, pogotovo iz razloga što će i Hrvatska biti domaćin tog natjecanja ali što je tu je. Jedina moja boljka u karijeri tako će ostati ta činjenica da s reprezentacijom nisam uspio ništa osvojiti."

Ime novog kluba kada bi se moglo znati.

"Stvarno ne žurim, u godinama sam kada ne moram razbijati glavu hoću li potpisati ugovor već sada u šestom mjesecu. Ima vremena, ono što sam već spomenuo je to da bih volio doći bliže, Europa će imati prioritet,a u koji klub, za sada stvarno ne znam. Nije sve samo na meni, treba se tu dosta stvari poklopiti, ali bit će to sve dobro."

Pošto si sada u Zadru, najbolje bi bilo da tu i ostaneš.

"Slažem se, kada bi to bio jedan uredan klub, ja bih odmah ostao. Međutim, prostor za razgovor uvijek je tu. Sigurno mi sada pred kraj karijere nije želja da se s klubom borim za ostanak. Uz dolazak nekih igrača sve je moguće, Zadar je uvijek otvorena priča."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.