Sport

Nogometni mercato

Ivo Pinto potpisuje za Norwich, Dinamu tri milijuna eura

Ivo Pinto potpisuje za Norwich, Dinamu tri milijuna eura

Konačno je završena sapunica oko odlaska Ive Pinta, portugalski branič odlazi u Norwich City! Čelnici engleskog premierligaša pobijedili su Anderlecht i Stuttgart u borbi za 25-godišnjeg braniča, te na koncu svojom ponudom zadovoljili predstavnike Dinama. Ivo Pinto tako se više neće vraćati u Zagreb, već sutra iz Portugala odlazi prema Engleskoj. Dinamo i Norwich u ponedjeljak su riješili (potpisali) cjelokupnu dokumentaciju, tu više nema povratka.

No, Ivo Pinto već se zaputio prema Norwichu gdje će danas u jutarnjim satima prvo obaviti liječnički pregled, a onda i službeno postati član engleske momčadi. S kojom ga u nastavku sezone očekuje velika borba za ostanak u prvoligaškom društvu. Dinamo će za portugalskog braniča inkasirati tri milijuna eura, a ta cifra bi s dodatnim bonusima mogla narasti do četiri milijuna.

Ivo Pinto nakon dvije i pol godine napušta Zagreb gdje je ostavio vrlo dobar dojam. Osvojio dva naslova prvaka, igrao Europsku ligu i Ligu prvaka. Svojevremeno čak i stigao do portugalske reprezentacije. Ukupno je odigrao 111 službenih utakmica u modrom dresu. Čak 69 puta boje zagrebačkoga kluba branio je u Prvoj HNL, no odigrao je još 32 europske, te 10 kup utakmica. Ivo Pinto će definitivno profitirati odlaskom u englesku Premier ligu, a na toj bi nogometnoj razini mogao dohvatiti i nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Dinamo je sada na desnom beku ostao samo na jednom igraču - Alexandruu Matelu. Rumunjski branič tako će na proljeće imati punu minutažu, također se pokušati izboriti za odlazak na Europsko prvenstvo. No, modri će sigurno vrlo brzo svoje redove osnažiti još jednim desnim braničem. Hoće li prigodu na seniorskoj razini dobiti Karlo Bartolec (Lokomotiva) ili mladi junior Matej Hudećek još nije poznato. No, moguće je da Dinamo novog beka potraži i na europskom tržištu...

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.