Rio 2016
OI Rio: Filip Ude spreman za svoje treće OI
Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. godine Filip Ude u subotu od 23.30 po hrvatskom vremenu naći će se u 3. skupini kvalifikacija i to kao prvi natjecatelj na konju s hvataljkama.
"Lagao bih kad bi rekao da nisam malo nervozan. Čekaš tih svojih nekoliko sekundi četiri godine i evo, sada si pred vratima. Nekako mi je sve to prebrzo došlo, ali jako se veselim nastupu. Potrudit ću se da uživam, da se ne nerviram," kazao je Ude.
Kazao je kako trening podij nije bio pretjerano dobar i u dvorani za zagrijavanje konj je dosta tvrd, dok je u glavnoj dvorani mekši.
"Zbog toga sam na podiju napravio tehničku pogrešku. Ali, možda je to i dobro, skrenulo mi je pažnju da moram biti još oprezniji," poručio je iz Rija hrvatski gimnastički olimpijac.
U kvalifikacijama će se naći 98 vježbača. Finala će izboriti osam najboljih momčadi, 24 višebojca i po osam specijalista na svakoj od šest sprava (maksimalno 2 vježbača iz jedne zemlje).
"Spreman sam. Posljednjih tjedana odradio sam više vježbi nego zadnje dvije godine zajedno. Ne mogu si ništa predbaciti. Dao sam sve u ovo. U kvalifikacijama ću raditi start od 6.7 i ako uspijem, ako izdržim do kraja, biti će to finale. Čim vidim ocjenu znat ću na čemu sam," kazao je.
Dan kasnije u višebojskim kvalifikacijama naći će se naša najmlađa olimpijka Ana Đerek.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
U organizaciji Američkog kutka Gradske knjižnice Zadar u Glazbenoj i filmskoj zbirci održan je još jedan edukativni filmski kviz za sedmaše OŠ Šime Budinića.
-
Na web stranici Grada Zadra objavljen je detaljan Program obilježavanja Dana grada Zadra 2024.
-
Emotivni apel „Mama, budi zdrava!” tijekom listopada odjeknuo je u rekordnom broju odgojno-obrazovnih ustanova diljem Hrvatske, njih gotovo tristo. Ove godine, započeli smo i anketu koja osvjetljava zdravstvene navike ispitanica.
-
7. prosinca održat će se “Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2024.“ Radi se o tradicionalnoj šesnaestoj degustaciji, koja se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj poseban značaj dajemo autohtonim sortama Maraštini i Plavini.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.