Sci-Tech

HP

HP gasi svoj WebOS operativni sistem za TouchPad

HP gasi svoj WebOS operativni sistem za TouchPad

HP se nalazi u lošoj situaciji. Danas su iz tvrtke objavili kako prestaju sa nastavkom razvoja svog operativnog sistema za webOS uređaje.

Vijest je stigla samo dan nakon što je javnost saznala za probleme sa HP-ovim tabletom TouchPad kojeg iz svoje ponude želi ukloniti maloprodajni gigant Best Buy.

Dok Appleov tablet briljira na tržištu tableta i Android napreduje ogromnim koracima, HP se s druge strane nalazi u velikim problemima sa operativnim sistemom.

Inače, prošle je godine HP za 1.2 milijarde dolara od tvrtke Palm kupio operativni sistem koji je počeo stavljati na svoje tablet uređaje, no izgleda kako ovo nije bio najbolji potez.

S druge strane Best Buy je u pregovorima sa HP-om jer radi slabe prodaje želi vratiti zalihu od čak 270.000 tableta, pošto su do sada prodali njih samo 25.000, a napomenimo da je prije toga za 100 smanjio cijenu uređaja.

Trenutno se ne zna više informacija o daljnjim planovima HP-a niti datum kada će stopirati svoj webOS, no nas interesira što vi mislite. Hoće li HP-ovi tableti imati Android ili možda Windows OS?

Više na Zimo.com.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.