Sci-Tech

HP

Hewlett Packard se dijeli na dvije tvrtke?

Hewlett Packard se dijeli na dvije tvrtke?

Hewlett Packard će se navodno razdvojiti u dvije tvrtke, na dio koji će se baviti poslovanjem s velikim tvrtkama i dio specijaliziran za računala i pisače

Prema pisanju Wall Street Journala, Hewlett Packard namjerava se razdvojiti u dvije tvrtke kako bi se bolje usmjerio na brže rastuće tržište usluga za velike poslovne korisnike.

Razdvajanje tvrtke mogli bi biti službeno objavljeno već u ponedjeljak, a predstavljat će veliku promjenu u jednoj od najvećih tehnoloških tvrtki, s više od 300.000 zaposlenih i oko 112 milijardi dolara prihoda na godišnjoj razini.

Prema navodnom planu, HP će odvojiti svoje poslovanje s računalima i pisačima od poslovanja vezanog za hardver i usluge namijenjene velikim tvrtkama. Trenutno HP-ovo poslovanje s pisačima i računalima ima udio od približno 50% u ukupnim prihodima i dobiti tvrtke.

Također se navodi kako bi trenutni CEO tvrtke, Meg Whitman, trebala preuzeti vodstvo tvrtke koja će se baviti poslovanjem s velikim poslovnim korisnicima, dok bi poslovanje s računalima i pisačima trebao preuzeti Dion Weisler, koji je trenutno jedan od direktora u tom dijelu HP-ovog poslovanja


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.