Sci-Tech

Nije komplicirano

Osigurajte svoj Facebook račun dodatnom zaštitom

Osigurajte svoj Facebook račun dodatnom zaštitom

Phishing prijevare jako su popularne na Facebooku. Cyberkriminalci neumorno nastoje doći do vaših podataka za logiranje, ne bi li preuzeli vaš korisnički račun i s njega slali spam ili poruke kojima pokušavaju zavarati druge. Evo kako im možete otežati posao.

Hakeri će također temeljito će prekopati podatke na računima koje uspiju preuzeti, kao i onima koji su s njima povezani, kako bi prikupili dovoljno informacija za krađu identiteta i tome slične ilegalne aktivnosti.

Kao mjeru zaštite, Facebook nudi Login Approvals, sustav dvostupanjske verifikacije, koji pruža dodatni sloj sigurnosti u vidu koda (šifre) kojeg treba unijeti u slučaju da društvena mreža ne prepoznaje uređaj s kojeg se logirate.

Kako bi pristupili toj značajki, kliknite na strjelicu okrenutu prema dolje u gornjem desnom kutu vašeg zaslona. Odaberite Settings, pa Security u stupcu s lijeve strane. Želite li izravno stići do nje, kliknite ovdje.

U idućem koraku kliknite Edit ispod Login Approvals i odaberite postavke koje vam odgovaraju. Koristite li Facebookovu mobilnu aplikaciju, možete također i uključiti Code Generator, kako bi mobilna aplikacija, umjesto slanja SMS-a s tajnim kodom, odmah generirala kod koji možete upotrijebiti.

Možete i isprintati popis kodova, za slučaj da nećete imati pristup mobitelu (recimo, na putu). Kako bi ga dobili, kliknite na Get Codes u odjeljku Login Approvals.

Dvostupanjsku verifikaciju trebali bi koristiti na svim web odredištima koja ju nude. Time hakerima otežavate posao jer moraju doći ne samo do vašeg korisničkog imena i lozinke, već i do vašeg mobitela.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.