Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Skype više ne podržava Windows Phone uređaje

Skype više ne podržava Windows Phone uređaje

Na službenom blogu Skypea, popularne Microsoftove aplikacije za video pozive i razmjenu poruka, osvanula je obavijest kako u budućnosti više neće biti podržani određeni stariji operativni sustavi.

Na blogu je objavljena lista operativnih sustava koji će biti podržani u budućnosti. To su svi uređaji s Windows 10 sustavom zahvaljujući novoj UWP aplikaciji, računala s Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8.x sustavima, računala s Appleovim Mac OS X (macOS) sustavom počevši od verzije 10.10 Yosemite, mobilni uređaji s sustavom Android od verzije 4.0.3 nadalje i sustavom iOS od verzije 8 nadalje. Linux sustavi, starije verzije Windows i Mac OS X sustava bit će podržani putem nativnih web aplikacija.

Iz navedene liste je vidljivo kako Skype više neće biti dostupan u obliku aplikacije korisnicima Windows Phone uređaja (Windows Phone 7.x, Windows Phone 8.0, Windows Phone 8.1), iako su oni još krajem lipnja činili 90% korisnika Microsoftove mobilne platforme (Windows 10 Mobile se prema istraživanju tvrtke AdDuplex nalazio na 10,90% Windows mobilnih uređaja).

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.