Sci-Tech

Softver

Na Skype se od sada može i bez korisničkog računa

Na Skype se od sada može i bez korisničkog računa

Kako bi olakšali i ubrzali proces uspostavljanja prvog poziva ili započinjanja chata, u Microsoftu su odlučili svim ljubiteljima Skypea ponuditi i mogućnost korištenja aplikacije bez potrebe za prijavom na nju. Drugim riječima, Skype od sada nudi i "guest" način rada, u kojem svatko, bez da upiše valjano korisničko ime i lozinku, može ostvariti chat, te besplatni video ili audio poziv.

Za aktivaciju ove opcije potrebno je na Skype.com odabrati opciju "Start a conversation" i samo upisati svoje ime. Sustav će generirati jedinstveni link za razgovor koji se može s budućim sugovornikom podijeliti na bilo koji način (mailom, društvenim mrežama i slično). Klikom na njega druga se strana automatski dodaje u razgovor ili preusmjerava na Skype for Web.

Bez registriranja korisničkim imenom i lozinkom moguće je koristiti sve besplatne usluge Skypea, pa su omogućeno čak i dijeljenje sadržaja zaslona, grupni razgovori i slanje datoteka. Samo naplatni pozivi prema fiksnim mrežama i prevoditelj Skype Translator nisu dostupni.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.