Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Korisnici Android uređaja češće deinstaliraju aplikacije nego iOS korisnici

Korisnici Android uređaja češće deinstaliraju aplikacije nego iOS korisnici

Tvrtka AppsFlyer provela je istraživanje o navikama korisnika Android i iOS uređaja što se tiče deinstaliranja aplikacija. Prosječno, tri od deset aplikacija bivaju deinstalirane, s time da u deinstalaciji aplikacija ipak prevladavaju korisnici Android uređaja.

S obzirom na vrstu aplikacija, igre nakon instalacije u prosjeku deinstalira 43% korisnika Android uređaja i 13% korisnika iOS uređaja, aplikacije za šoping deinstalira 21% korisnika Android uređaja i 9% korisnika iOS uređaja.

U konačnici zaključuje se kako je postotak deinstalacije aplikacija kod vlasnika Android uređaja za 200 % veći u odnosu na postotak deinstalacije kod vlasnika iOS uređaja.

Prema AppsFlyeru, razlog za takve rezultate krije se u činjenici kako vlasnici Android uređaja obično imaju na raspolaganju manje slobodne interne memorije u odnosu na vlasnike iOS uređaja, aplikacije u Google Playu nešto su slabije kvalitete u odnosu na aplikacije u App Storeu, a velik broj korisnika na raspolaganju ima Android uređaje slabije kvalitete.

U istraživanju je sudjelovalo preko 20 milijuna mobilnih uređaja iz cijelog svijeta, kao i preko 500 različitih aplikacija u razdoblju od rujna do listopada ove godine.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.