Sci-Tech

Pametni telefoni

Samsung službeno predstavio Galaxy Note 7

Samsung službeno predstavio Galaxy Note 7

Samsung je u New Yorku službeno predstavio svoj phablet Galaxy Note 7, koji će se u Hrvatskoj moći nabaviti putem prednarudžbi već od 16. kolovoza.

Note 7 je prvi uređaj iz Note serije koji donosi opciju vodootpornosti, zahvaljujući IP68 certifikatu te općenito prvi uređaj koji donosi Gorilla Glass 5 zaštitu i s prednje i stražnje strane inače metalnog kućišta uređaja.

Ističe se i ugrađeni skener šarenice (irisa) oka koji će dodati novu razinu zaštite prilikom identifikacije korisnika, no ostavljena je mogućnost korištenja dobro poznatog senzora otisaka prstiju, koji je također ugrađen u Note 7.

Note 7 je i prvi Samsungov pametni telefon koji donosi USB Type-C priključak, a tu je i S Pen stylus olovka s nekim novim mogućnostima kao što je osjetljivost na pritisak u 4096 razina, mogućnost stvaranja GIF-ova te korištenja olovke kada je uređaj uronjen u vodu.

Aduti Samsungovog Note 7 phableta su i 5,7-inčni zakrivljeni Super AMOLED zaslon s QHD rezolucijom i podrškom za streamanje HDR video sadržaja te Samsungov vlastiti Exynos 8890 čip (u SAD-u će se prodavati verzija sa Snapdragon 820 čipom). Tu je i 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije proširive microSD karticama do 256 GB te operativni sustav Android 6.0 Marshmallow.

Baterija s kapacitetom od 3500 mAh nudi opciju brzog i bežičnog punjenja. Kamere su pak posuđene s aktualne S7 serije uređaje, što znači da Note 7 dolazi s 12-megapikselnom glavnom kamerom koja uključuje Dual Pixel tehnologiju, optičku stabilizaciju slike i otvor blende f/1.7, dok selfie kamera uključuje 5-megapikselni senzor.

Note 7 će biti moguće nabaviti u crnoj, bijeloj, tirkizno plavoj i zlatnoj boji po preporučenoj cijeni od 879 eura. Uz uređaj će biti moguće nabaviti razne dodatke kao što je S View Standing Cover te nova generacija Samsungovog Gear VR headseta kojeg Note 7 službeno podržava.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.