Politika

Lokalni izbori 2009.

Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

Ingrid Antičević Marinović za gradonačelnicu Zadra

Građanin na prvom mjestu

Poštovane Zadranke i Zadrani, dragi sugrađani,

na ovim lokalnim izborima prvi put neposredno biramo osobu koja će u sljedeće četiri godine voditi naš grad. Kao rođena Zadranka, mnoge od vas poznajem od najranijeg djetinjstva. Mi koji smo rođeni u ovom gradu, a također i oni koji su ga prigrlili kao svoj grad, znamo da imamo privilegiju živjeti u za nas najljepšem gradu, gradu koji je lijep sam po sebi, neovisno o bilo kojoj vlasti. A kako se ovdje živi?

Ovdje naše zajedničko preko noći postaje nečije privatno. Dok propadaju svjetske burze, ovdje se žari burza stranačkih kadrova, rođaka, kumova, prijatelja i klijentele svakovrsnog sumnjivog kapitala. Zato se ovdje ne grade socijalni stanovi, ali se ruši zadnji bor da bi nicale zgrade za elitu. Projekt u kojem nestaje naš ponos  - Jazine, dobiva nagradu.

Mi Zadrani zaslužujemo poštenu i odgovornu vlast, posao, socijalnu sigurnost i dostupne stanove. Naša djeca zaslužuju mjesto u vrtiću i igrališta, naši školarci nastavu u jednoj smjeni i školske dvorane, naši mladi svoj klub, a studenti svoju ambulantu. Naši roditelji koji su cijeli život vrijedno radili, zaslužuju sigurnu i dostojanstvenu starost. Zaslužuju dodatak na mirovinu i mjesto u domu umirovljenika. 

Meni je građanin na prvom mjestu. Nitko, a pogotovo siromašniji ne smiju, i više neće biti, prepušteni sami sebi. Krov nad glavom više neće biti samo san. Gradit ćemo stanove za siromašne i povoljne stanove za mlade obitelji. Svaka majka dobit će odmah iz gradskog proračuna 1.500 kuna naknade za rođeno dijete. U svakoj četvrti grada izgradit ćemo vrtić i školu, i u gradu novi dom umirovljenika.

Naš grad je, nažalost, još uvijek grad crnih jama i imamo gubitak vode od preko 75 posto. Zato odmah idemo u izgradnju cjelovitog kanalizacijskog sustava. One koji žele proizvoditi Grad će osloboditi svih naknada i omogućiti im bespovratna sredstva iz predpristupnih fondova EU.

 

 

Svaki vaš zahtjev bit će riješen u roku od 15 dana. Odmah ćemo osnovati Antikorupcijsko vijeće sastavljeno od vas građana. To će vijeće kontrolirati kako se posluje s Gradom, tko je dobio poslove i pod kojim uvjetima. Ukratko; poslovat će se za stolom, a ne ispod stola. Prvi put imat ćete vlast koju ćete kontrolirati. Iskaznicama istječe svaka vrijednost 17. svibnja 2009. Na red dolaze diplome, sposobnost i odgovornost.

Sa mnom nitko ne može manipulirati, jer nisam nikomu ništa dužna, a kao gradonačelnica, polagat ću račune samo vama građanima. Vi imate pravo na vlast koja će vam služiti. Isto tako imate pravo na vlast koja ima dušu, koja će vas znati u ovim kriznim vremenima zaštititi od svemoći neodgovorne državne vlasti. Zato ću biti i vaša opunomoćenica i vaša zagovornica. Ne samo da ću zaustaviti rasprodaju gradske imovine, nego ću jednako tako zaštiti vašu privatnu imovinu od napasti golf-investitora i onih koji su bacili oko na vašu djedovinu.

Osnovat ćemo interventni fond. Niti jedan student neće prekinuti školovanje zato što su njegovi roditelji ostali bez posla, niti jedan bolesnik neće biti osuđen, jer mu država ne da lijek.

Imate pravo na vlast koja će stati u zaštitu vaših prava i interesa. Zato su ovi izbori  poziv na akciju, na promjene. Imate pravo na Zadar koji pripada svima, a ne samo njima! Vi odlučujete, i zato je moja poruka vama „17.svibnja IZAĐI I POBIJEDI!"

Ingrid Antičević Marinović

kandidatkinja koalicije

SDP-HNS-SHUS


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.