Politika

Istraživanje Crobarometra

Vladi premijerke Kosor vjeruje tek petina građana Hrvatske

Vladi premijerke Kosor vjeruje tek petina građana Hrvatske

Premijerki Jadranki Kosor i njezinoj Vladi vjeruje sve manje građana. Zapravo potpora njezinoj Vladi srozala se u tolikoj mjeri da ju je u kolovozu podržavalo tek 21 posto ispitanika.

Dogodilo se to usprkos Vladinim "ulizivačkim" potezima po pitanju rebalansa državnog proračuna kojim se gledalo ugoditi svim interesnim skupinama. U kolovozu je tako čak 75 posto ispitanih građana mislilo da nas Vlada vodi u pogrešnom smjeru. Rezultat je to redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometra za jednu komercijalnu televiziju.

Pred Vladinom, znatno prednjači i "kukuriku" koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU) koja bi, da su danas izbori, osvojila 42,9 posto glasova ispitanih građana. Koalicija HDZ-HSS-DC podbacila bi sa osvojenih samo 25,8 posto glasova ispitanih.

SDP pred HDZ-om i dalje vodi za desetak posto, dok je na trećem mjestu HSS koji ima potporu 5,9 posto ispitanih. HNS drži 5,6, a HSU 5,5 posto ispitanih. Najpopularniji političar u Hrvatskoj i dalje je predsjednik Ivo Josipović, slijedi ga šef oporbe Zoran Milanović, dok je Damiru Kajinu popularnost porasla te je sa 40 posto glasova zasjeo na treće mjesto. Time je pretekao i Kosoricu koja je pala na četvrto mjesto.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.